Se gasesc intre localitatile Ruginoasa din comuna Braesti si Gura-Teghii, in padurea Tainita din Muntii Buzaului, in apropierea locului numit Poiana Fulgerisului. Venind dinspre Gura-Teghii, pe o veche poteca care lega in trecut cele doua sate, acestia se afla pe partea stanga, cam la jumatatea distantei dintre apa celor doua Basti, si Muchea Stalpilor, – un varf din padurea Baleanca, intr-o zona aproape de carare, dar greu accesibila, unor oameni, neantrenati pentru urcusul pe munte.

Unii sustin, ca aici ar fi vorba despre niste fenomene stranii, spre exemplu, cel care se apropie prea mult de acest spatiu, este oprit de o energie necunoscuta, si impiedicat sa treaca o bariera magnetica. Altii spun ca intre stalpi este un spatiu care duce intr-o lume paralela cu lumea noastra si in sfarsit se gasesc si din cei care cred ca aici se petrec fenomene asemanatoare Triunghiului Bermundelor.

Vatra de istorie si tinut de plaiuri Muntii Buzaului, munti de o zbuciumata origine geologica, se remarca prin prezenta celor mai pure si de pret zacaminte ambrifere(rumanitul , varietate de chihlimbar foarte rara , de nuanta negru-verde, specifica numai acestor locuri).