Cladirea este asemanatoare unei case taranesti. Aici, publicul poate vedea fotografii, unelte, documente, bijuterii, pepite din chihlimbar de diferite dimensiuni si o multime de pietre decorative.

Muzeul de chihlimbar de la Colti este unul dintre obiectivele turistice importante din Buzau. Acesta a fost construit de locuitorii din Colti in anul 1973. Cladirea este asemanatoare unei case taranesti compusa din demisol,parter si etaj.

Ce este chihlimbarul? Chihlimbarul este o rasina translucida, formata din mai multe specii fosilizate de pini, colorata mai ales in nuante de galben si care s-a format acum 50-60 milioane de ani. In interiorul pietrelor se gasesc deseori furnici, paianjeni, frunze, etc.
In 1840 a fost inaugurata Colectia Muzeala Colti. Aici puteti vedea fotografii, documente, unelte, bijuterii, pepite de chihlimbar de diferite dimensiuni, o multime de pietre decorative si multe altele.

In comuna Colti exista singura colectie de chihlimbar din Romania si printre putinele din lume. Aceasta piatra a ajuns si la marile personaje ale lumii, decorand celebra pipa a lui Stalin, regina Angliei purtand de asemenea un medalion de chihlimbar cu insecte conservate.

Daca ati ajuns la Colti, nu trebuie sa ratati asezarile rupestre de la Alunis, aflate la 6 Km. de centru comunei, in satul cu acelasi nume. Biserica de la Alunis a fost sapata in piatra de 2 ciobani in anul 1274, a fost atestata documentar in anul 1351 apoi a devenit schit de calugari pana la 1871. In present este biserica satului.

Descopera Valea Buzaului
Acest obiectiv turistic de pe Valea Buzaului poate fi vizitat in drumul spre casa de vacanta Neagu din localitatea Gura Teghii. Zona Gura Teghii este ideala pentru cei ce vor sa descopere locuri noi, pline de mister, de unde nu poti pleca altfel decat relaxat si cu "bateriile incarcate".
Pentru cei din Constanta ruta catre (Valea Buzaului) Gura Teghii: Autostrada Soarelui/A2/E81, aproximativ 4h 30min, distanta 316km